Yin yoga op vrijdag

De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los.

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is dan ook een vorm van yoga met een  relatief rustig karakter. Je hoeft even niet heel intensief te bewegen, maar juist de tijd nemen voor je lichaam.

Yin yoga is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken en dit helpt je om flexibeler te worden.

Daarnaast heeft een yin les een meditatief karakter, je zoekt de stilte op in jezelf en je leert om te gaan met weerstand.

Yin zorgt voor balans omdat de les in het teken staat van loslaten en ontspannen. Je lichaam en geest kunnen hierdoor weer herstellen en opladen,

Bij alle yin-houdingen worden bepaalde meridianen gestimuleerd door middel van stretch of druk, waardoor je de doorstroming van Chi stimuleert.

Yin yoga werkt therapeutisch en helpt je op weg naar zelfaanvaarding en diepe rust.

Lessen zijn toegankelijk voor iedereen, ervaring is niet verreist.

SCHRIJF JE HIER IN

Wanneer: 09.30 u tot 10.45u

Elke vrijdag behalve de schoolvakanties (zomervakantie in overleg)

Prijs15 euro per les, op voorhand inschrijven per mail of via deze link

Meer info?
Marleen Onghena
0475 86 11 33
marleen@huiswelzijn.be

Kundalini YOga op vrijdag

Deze techniek combineert nauwkeurig en bewust adem, mudra, oog-focus, mantra en houdingen (kriya) om het hormoonstelsel in balans te brengen, het zenuwstelsel te versterken, de longcapaciteit te vergroten, en het bloed te zuiveren. Het brengt balans in lichaam, geest en ziel.

Door regelmatig Kundalini Yoga te beoefenen, ontwikkelen we zeer snel een uitstraling en diepte van bewustzijn. We ervaren verhoogde creativiteit, vitaliteit, helderheid van geest, emotioneel evenwicht, uitstraling, en een ontwaken van bewustzijn.

Kundalini yoga wordt ook wel de moeder van de yoga genoemd of de yoga van Bewustzijn, met als doel de “life force energy” onderin de ruggengraat te activeren, deze geleidelijk aan door opgebouwde blokkades heen werkt en het onbewuste wordt bewust gemaakt. Dit brengt inzicht en heling.

Door regelmatig Kundalini Yoga te beoefenen, verhoog je deze energie en komen deze chakra’s meer en meer in balans. De energie stroomt dan moeiteloos door je lichaam wat positief effect heeft op je gezondheid, je emotionele gesteldheid en je bewustzijn. Dit heeft weer als gevolg dat je meer rust en ontspanning ervaart in je leven.

Lessen zijn toegankelijk voor iedereen, ervaring is niet verreist.

 

SCHRIJF JE HIER IN

Wanneer: 11 u tot 12.15u

Elke vrijdag behalve de schoolvakanties (zomervakantie in overleg) 

Prijs15 euro per les, op voorhand inschrijven per mail of via deze link

Meer info?
Marleen Onghena
0475 86 11 33
marleen@huiswelzijn.be

Aruna Yoga op zaterdag

In my class I love to combine sequences of pranayama (breathing exercises) Kriyas ( arms movements) asanas, dance, mantras. 

We flow, we move, we shake, we jump, in order to release the body from what not serve us anymore. We chant also great Mantras. We learn to get in the infinite wisdom of the body, and to awaken our vital force, our vital energy. 

I understood that the body and the mind are intimately linked and that everything is energy and vibrations. 

A class duration with me is 1h30, and cost 30€. 

I also offer private sessions too

(prices on demand) 

Lessen zijn toegankelijk voor iedereen, ervaring is niet verreist.

Lessen worden in het engels gegeven, yoga-teacher spreekt NL, Frans en Engels.

 

SCHRIJF JE HIER IN

Wanneer: 10 u tot 11.30u

Elke zaterdag

Prijs: 30 euro per les, op voorhand inschrijven per mail of via deze link

Meer info?
Nathalie Beyer
0484 69 91 45
info@huiswelzijn.be

Relaxatieyoga op dinsdagavond

“Méér is niet wat mensen nodig hebben, maar juist eenvoud, rust en stilte”

Steeds meer mensen doen aan yoga en gaan op die manier op zoek naar een bewustere manier van leven.

Er bestaan een aantal misvattingen over yoga, waardoor mensen soms terughoudend zijn om een eerste stap te zetten naar het volgen van yogalessen.
Sommige mensen denken dat ze slank en lenig moeten zijn, op hun hoofd moeten kunnen staan of hun lichaam in onmogelijke bochten moeten kunnen wringen.
Gelukkig heeft yoga niets te maken met ingewikkelde houdingen of slank en lenig zijn.

Het is wél een weg naar evenwicht en harmonie, lichamelijk, mentaal en emotioneel. Yoga is ook een weg naar bewustwording van de stilte in jezelf, leren omgaan met je eigen grenzen, noden en behoeften.
Iets waar we in deze hectische wereld allemaal al wel eens behoefte aan hebben.

De yogahoudingen die tijdens de lessen aan bod komen zijn één onderdeel om naar dit evenwicht te evolueren.
Een diepere ademhaling en een bewustere aandacht (onze gedachten zijn vaak als een aapje, het springt van de hak op de tak, we weten waar het begint, maar niet waar het eindigt) zijn bijvoorbeeld andere onderdelen.

De traditie waarin ik ben opgeleid leert ons dat yoga wordt aangepast aan de persoon, niet de persoon aan de yoga(houding).

De yogalessen die ik geef zijn meestal een combinatie van staande, zittende en/of liggende yogahoudingen, begeleid door een ‘bewuste’ ademhaling.
We gaan steeds op zoek naar een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Daarnaast trachten we onze geest te kalmeren, te vertragen en te groeien naar meer innerlijke rust.

De lessen staan open voor iedereen, met of zonder yoga-ervaring.”

SCHRIJF JE HIER IN

Duur: Vaste lessenreeks, dinsdag van 20 tot 21 uur

Nieuwe reeks start 11 april 2023

11/4, 18/4, 25/4, 9/5, 16/5, 23/5, 30/5 en 13/6

8 lessen: €120

Meer info?
Sandy Bastiaenssen
0480 67 21 95
sandy@huiswelzijn.be

× Hoe kan ik je helpen?