INFO

PROGRAMMA

INSCHRIJVINGEN WORKSHOPS & INDIVIDUELE KENNISMAKINGSSESSIES

Workshop: Sofrologie – Isabelle Van de Vijver

Sofrologie is een erkende & ervaringsgerichte/belevingsmethode die lichaam en geest terug in balans brengt d.m.v. dynamische relaxatie oefeningen. Het verhoogt je bewustzijn van lichaam, geest, belevingen, emoties en gedachtenpatronen. Hierdoor krijg je terug meer controle over je lichaam, je leven en welzijn.
Tijdens de sessies worden er zachte en dynamische relaxatie-, ademhalings- en activeringstechnieken gebruikt. Maar ook positieve visualisatie oefeningen, rust en integratiemomenten. De oefeningen kunnen statisch, in beweging, zittend of staand uitgevoerd worden. Ze zijn dus vrij eenvoudig en aanpasbaar aan je fysieke capaciteiten. Wees welkom en kom mee ontdekken wat het voor jou kan betekenen.

Schrijf je hier in.

Workshop: Kennismaking met het traject Rouwcirkels – Wendy Van Mellaert

Tijdens deze workshop zal je de sfeer van het traject kunnen ervaren en krijg je een korte introductie van het traject van 5 Rouwcirkels. Er start een nieuw traject vanaf 29/04/2024 op maandagavond.
Samen maken we het thema van gemis van een dierbare bespreekbaar en geven het alle ruimte.
Om de nodige veiligheid en rust te garanderen zijn de plaatsen beperkt tot 5.

Schrijf je hier in.

Workshop: Het nieuwe bewegen – Yves Verbeeck

We hebben de wereld op zijn kop gezet. Heldhaftig (over)leven we in de stress reactie wat allerlei onaangename gevolgen heeft. Deze gaan we te lijf vanuit dezelfde stress reactie. De kortstondige aangename effecten blijven niet.

Het wordt tijd dat we het over een andere boeg gooien.

Door ontspanning ontdekken we terug de oorspronkelijke leef-actie die boordevol energie zit van waaruit we optimaal genieten van bewegen en leven.

Aangezien we ontdekken wat er al is, blijven de resultaten en is er continu een gunstige evolutie.”

Schrijf je hier in.

Workshop “”EFT (Emotional Freedom Techniques)” –  Isabelle Van de Vijver

Wil jij ook graag kennismaken met wat EFT je te bieden heeft?

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques. Het is een evidence based acupressuurmethodiek, maar dan zonder naalden.
Door zachtjes een reeks energie/meridiaan- of acupressuurpunten aan te tikken met je vingers stimuleer je de relaxatierespons van jouw lichaam.
Terwijl je deze punten aantikt, houd je je focus op de emotionele gebeurtenis, de fysieke pijn of beperkende overtuiging die je blokkeert. Wanneer je simultaan tikt terwijl je focust op de pijn zal de stressrespons, die voelbaar is in je lichaam, zachtjes aan uitdoven.

Op deze manier kan EFT de negatieve emotionele lading ontkoppelen van de pijnlijke herinnering.

Schrijf je hier in.

Workshop: Kundalini Yoga – Hanne Goeminne

Iedereen die nieuwsgierig is kan komen kennismaken met een zeer krachtige vorm van Yoga; KUNDALINI YOGA.

Kundalini Yoga combineert asana (houdingen) met pranayama (ademhaling), mudra (handposes), mantra (chanten) en meditatie.
Daarom wordt de weg van Kundalini Yoga ook wel eens benoemd als de meest efficiënte weg naar Bewustzijn.
Bewust-Zijn kan je ook wel zien als die ultieme Bliss waarnaar we allemaal verlangen, noem het Nirvana, de Hemel…

Enkele voordelen van KY die ik zelf al jaren mag ervaren zijn:
+ je beter in balans voelen in dit drukke leven en maatschappij,

+ lekkerder in je lijf zitten,

+ rust ervaren in je bezige brein,

+ meer energie,

+ een betere en mooiere verbinding met jezelf,

+ compassievol naar jezelf en de ander kijken

Schrijf je hier in.

Workshop: Shiatsu – Claire Goldberg

Kom kennis maken met Shiatsu, een manuele therapie dat vanuit de eenheid van het lichaam vertrekt. Elk systeem staat in verbinding met de andere systemen. Door interne en externe invloeden (ongeval, overbelasting, slachte houding, stress, trauma, eetgewoontes, …) verliezen bot, gewricht, spier en spees hun beweegelijkheid maar ook de emoties lijden hieronder. Door een verstoorde doorbloeding gaat het zelfgenezende vermogen van het lichaam achterophinken.

Shiatsu heeft ook een preventieve werking. Het werkt ontspannend, versterkt je weerstand en verbetert het lichaamsbewustzijn.

Shiatsu behandelt oa : Nekpijn, Rugpijn, Spierpijn, Slaapstoornissen, Hoofdpijn, Slechte spijsvertering, Slechte bloedsomloop, vermoeidheid…

Trek comfortabel zittende kledij aan.

 Wil je meer te weten komen? Schrijf je hier in.

Workshop: Introductie loopbaanbegeleiding – Isabelle Van de Vijver

Loopbaanbegeleiding is dé remedie wanneer je niet meer gelukkig bent in je huidige job  en je wil heroriënteren.

Het is ideaal wanneer je:

– Geen voldoening & zingeving meer ervaart.
– Behoefte hebt aan meer uitdaging.
– Of minder stress wil.
– Wil weten wat jouw sterktes & competenties zijn?

Maar OOK  voor niet-beroepsactieven

  •       Overweeg je de stap (terug) te zetten naar de arbeidsmarkt?
  •       Wil jij je angst ervoor overwinnen of
  •       Beter in kaart brengen wat je kan betekenen?
  •       Heb je twijfels of het iets voor jou zou kunnen zijn?
  •       Wil je met een professional uit het werkveld van gedachte wisselen over de mogelijkheden?

Soms hoef je ook niet persé te veranderen van werkgever, maar wil je misschien wel zicht krijgen op toekomst en groeimogelijkheden?

Voel jij de nood om je werk/privé balans weer in evenwicht te brengen en wil je opnieuw loopbaangeluk ervaren?

Wees dan van harte welkom.  Schrijf je hier in.

Individuele kennismaking met Isabelle

Isabelle is jouw persoonlijke Balans Coach.

Loopbaanbegeleiding, sofrologie, burn-out coaching, re-integratie na langdurige ziekte, keuzestress, allemaal begrippen die Isabelle niet onbekend zijn.

Isabelle houdt ervan om mensen te ondersteunen die tijdelijk uit balans zijn, want ze begrijpt hoe het leven en je vele verantwoordelijkheden je kunnen opslorpen en uit evenwicht kunnen brengen. Jezelf wegcijferen ten bate van anderen, zorgen voor je gezin, je ouders en bovendien je werk ook nog piekfijn doen, gaat vaak ten koste van jezelf en je eigen veerkracht. Isabelle weet hoe waardevol het dan kan zijn om een “compagnon de route” te hebben. Iemand die tijdelijk aan je zijde staat wanneer je het even niet meer ziet zitten of om te werken aan jouw persoonlijk groeiproces.

Wil jij ook graag terug innerlijke rust beleven?
Terug de verbinding herstellen met wat je écht belangrijk vindt en trouw blijven aan je eigen dromen?
Wil je de juiste prioriteiten kunnen stellen en zinvol bezig zijn, zowel in je job als privé?

Dan helpt Isabelle je heel graag verder, met de nodige zorgzaamheid, veiligheid en authentieke aandacht.

Maak hier je afspraak voor kennismaking!

Individuele kennismaking met Claire

Claire is lifestyle coach en geeft shiatsu sessies. Ze is altijd al gepassioneerd geweest over de werking van het menselijk lichaam en de invloed van onze levensstijl daarop. In de loop der jaren heeft ze door haar ervaring en verschillende opleidingen (Oosterse geneeskunde, life coaching, dieetleer, yoga, aromatherapie ) een begeleidingsmethode kunnen creëren waarmee jij je zelfvertrouwen kunt herwinnen en een evenwicht in je leven kunt vinden, zodat je zowel van binnen als van buiten weer kunt stralen. Ben je op zoek naar handvatten die jij in je leven kan hanteren om te groeien? Twijfel dan niet en plan hier je afspraak.

Individuele kennismaking met Wendy

Als integratieve psychotherapeute begeleidt Wendy je op je levensweg.

Door individuele gesprekken gaat Wendy samen met jou op zoek naar de obstakels (verlieservaringen, trauma, stress en energieverlies) waarmee je geconfronteerd wordt op je levensweg. Deze obstakels verstoren mogelijk jouw balans tussen lichaam en geest. Deze stoorzenders zorgen er voor dat je je onzeker, neerslachtig, angstig, gestresseerd, uitgeblust of depressief voelt. Ook wanneer je moeilijkheden ervaart met de verwerking van ziekte, handicap of een andere ingrijpende gebeurtenis (scheiding, overlijden, familiale problemen, ontslag op het werk,… ) van jezelf of je naasten is Wendy er om met je op weg te gaan.

Door middel van gesprek, creatief denken, rituelen, observatie en integratie brengt Wendy je weer in verbinding met je ware zijn om zo je levenspad weer helder te krijgen.

Graag eens kennismaken? Schrijf je hier in.

Individuele kennismaking met Yves

Heb je het gevoel dat alles energie kost? Komen klachten, lichamelijk of mentaal, telkens terug, ook al is het in een andere vorm? Weet je wat je zou moeten doen maar kom je niet in beweging? Weerhouden fysieke klachten je om je droom te verwezenlijken? Spanningen en stress verkrampen je lichaam en vernauwen je blik. Je houding laat zien waar je spanning vasthoudt. Je compenseert in bewegingen om spanningen te omzeilen.

Het is tijd om het over een andere boeg te gooien. Yves kan je zowel in zijn trainingen als individuele sessies meenemen om hier definitief verandering in te brengen. Ben je benieuwd en wil je hier graag vragen over stellen? maak hier je afspraak voor kennismaking tijdens onze opendeurdag

Individuele kennismaking met Hanne

Soms werpt het leven je uitdagingen toe, voel je je angstig, depri, sta je voor een belangrijke beslissing, kamp je met aangeleerde gedachten/overtuigingen die je klein houden, of gevoelens die je belemmeren jezelf te zijn, je goed te voelen. Bewust licht leven, dicht bij je ware Zelf. Dat is de missie van Hanne.

Je kan bij Hanne terecht voor gesprekstherapie, steeds met oog voor je mentale, emotionele, fysieke en spirituele Zijn.

Hanne geeft ook, Reiki, yoga en NEI (Neuro-Emotionele Intelligentie) sessies  waar we blokkades energetisch neutraliseren waardoor je tot ontspanning komt, verwerking van trauma bekomt, stress en angst vermindert of wegneemt.

Maak je graag kennis? Heb je vragen? Schrijf je hier in.

Individuele kennismaking met Liesbet

Onze hormonen zijn zoveel meer dan we vaak beseffen.  Ze hebben als boodschappers in ons lichaam heel veel invloed op je gemoed, vertering, energie, libido, slaap.  Voor Liesbet is het dan ook erg belangrijk dat je inzicht verwerft in hoe de stofjes samenwerken en wat ze stimuleert of remt.  Daardoor is het vaak eenvoudiger om aanpassingen te maken in voeding, beweging of bioritme.  Dit volgens een natuurlijk ritme in harmonie met wie jij bent.

Als orthomoleculair nutritionist kan er gekeken worden naar de processen die geleid hebben tot huidige klachten en vooral hoe deze processen gepast en op maat te veranderen door de juiste bouwstenen onder de loep te nemen. 

Liesbet werkt als hormoontherapeut en orthomoleculair nutritionist in gesprekstherapie, als fermentatie expert organiseert ze workshops rond gefermenteerde voeding en dranken.

Zin om kennis te maken met Liesbet? Maak maak hier je afspraak en stel vragen!

TEAM

SNEAK PEEK

× Hoe kan ik je helpen?