DGT is een vorm van gedragstherapie en heeft als doel het aanleren van verschillende vaardigheden om zo goed mogelijk op problemen te reageren. De nadruk ligt op de balans van aanvaarding en verandering.

De therapie is voornamelijk gekoppeld aan problemen die kenmerkend zijn voor iemand met een borderline persoonlijkheidsstoornis, met verslaving of met angst- en stemmingsstoornissen. Dit zijn bijvoorbeeld vooral relationele problemen, gedrags- en impulsbeheersing, zelfbeschadigend gedrag, instabiele identiteit, emotioneel labiel zijn en cognitieve stoornissen. Kort samengevat leer je je gedrag en gedachten te ‘managen’. Je leert je bewust worden van de manier waarop je reageert, denkt en voelt. en hier effectief op te reageren.

Binnen DGT wordt door middel van huiswerkopdrachten en praktische handvatten gewerkt. DGT is niet primair gericht op verandering maar op het leren omgaan met gedachtes en emoties, is een grote plaats voor concepten als mindfulness en radicale acceptatie. 

We bieden ook sessies aan voor steunfiguren (familie en vrienden) van mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis. 

Weet je soms niet hoe je er best mee om kan gaan? Loop je vast in bepaalde situaties? 

Dan kunnen deze sessies jou helpen bij het vinden van nieuwe manieren om ermee om te gaan.

Prijs: €72
Duur: 1uur

In overleg zijn ook sessies van 1,5 uur mogelijk €105

Meer info?
Kris de Rycker
Kris@huiswelzijn.be
0474 49 59 40

Heidi Timperman
Heidi@huiswelzijn.be
0498 80 28 43

× Hoe kan ik je helpen?