“Op een creatieve wijze jezelf verder ont-wikkelen” 

In veel vormen van therapie is praten erg belangrijk. Maar niet iedereen kan met woorden uitdrukken wat er in hem of haar omgaat. Ben jij ook niet zo’n prater, maar werk je liever aan iets met je handen of je lichaam? Dan kan creatieve therapie iets voor jou zijn.

In deze vorm van therapie werk je met beeldende technieken en materiaal.

Beelden en gewaarwordingen zeggen vaak meer dan woorden. Ze kunnen direct en confronterend zijn, maar daardoor juist begrijpelijker. 

Met beeld en ervaring doen we automatisch beroep op ons natuurlijk verwerkingssysteem, iets dat we vaak in onze kindertijd hebben afgeleerd omdat we het gevoel kregen dat alles in woorden moest gegoten worden. 

In deze therapie ga je dus concreet en praktisch aan de slag. Er wordt niet enkel met of in beeld gewerkt, maar ook gesproken over wat er in je leeft. Op die manier word je je meer bewust van wat een oefening betekent, leg je de verbanden met je dagelijks leven en krijg je meer inzicht in jezelf, je uitdaging en je (nieuwe) mogelijkheden.   

Hoe dat alles er concreet uitziet, wordt bij iedere sessie afgestemd op jou, jouw wensen en het therapieproces. Je hoeft niet creatief te zijn of jezelf een kunstenaar te noemen om voor deze therapievorm in aanmerking te komen: het is voor iedereen geschikt. De nadruk ligt niet op het creëren van mooie dingen, maar op de ervaring, de inzichten die het biedt, en het leerproces.

Meer info?
Kris de Rycker
Kris@huiswelzijn.be
0474 49 59 40

Data:
nieuwe data volgen, stuur gerust een mail voor info

Timing: vrijdag 8u50-10u30
Max 5 deelnemers
Prijs:
€200/reeks

inschrijven kan via deze link onder de noemer trajecten

× Hoe kan ik je helpen?