Deze tongbreker houdt in dat we samen in kaart gaan brengen hoe de diverse domeinen in je leven zich ontplooien en waarom er klachten ontstaan.   De opgeblazen buik, hoofdpijn, huiduitslag, het moeilijk doorslapen, vele infecties en andere klachten ontstaan niet uit het niets. Het zijn vaak tekenen van een disbalans in de energieverdeling.  Vanuit de orthomoleculaire visie kijkt men naar hoe de juiste molecule, op de juiste tijd en plaats voor een energieverdeling zorgt die je flexibel maakt in onze samenleving.  Een mismatch van deze bouwstenen zorgt net voor een klacht of vaak een domino-effect van klachten.

De domeinen die onder andere onder de loep worden genomen zijn zowel voeding, beweging, stress, bioritme, emoties, omgeving, evolutie, genetica.  Aan de hand van de ‘foto’ die je vandaag beschrijft, gaan we op zoek naar de ‘film’ die hiertoe geleid heeft.  Daarbij staat centraal dat de symptomen of klacht op je ‘foto’ nooit het echte probleem zijn, wel een uiting van andere processen waar we meer over te weten willen komen.  Hoe krijgen we de disbalans terug in balans, dat is het opzet.

Een eerste gesprek is dan ook steeds een uitgebreid consult waar we een duidelijk startbeeld, een heldere foto krijgen.  Aan de hand daarvan maak ik de achterliggende film, het samenspel van de diverse systemen zoals oa spijsvertering, stress, voortplanting en hoe deze invloed hebben op elkaar en zorgen voor de huidige klachten.  Daaruit destileren we samen concrete, haalbare doelen om langdurige, duurzame veranderingen te creëren.

Het is een proces waarin je als cliënt zin hebt om dingen aan te pakken en hierbij coaching, inzicht, inspiratie en motivatie kan gebruiken.  

Je kan deze aanpak zowel preventief als curatief inzetten: meer energie genereren, weten hoe je lichaam werkt en wat het nodig heeft als essentiële bouwstoffen, energie-rovers in beeld krijgen en volgens je eigen noden in deze huidige samenleving kunnen leven.

Hoe werk ik?

Voorbereiding

Je plant je eerste afspraak via onderstaande knop en ontvangt enkele documenten om in te vullen.  Deze stuur je 3 dagen voor je consult door.

  • Eetdagboek van 3 dagen
  • Anamneselijst met persoonlijke info en je orthomoleculaire vraag of top 3 van klachten

Eerste afspraak

Tijdens het eerste consult van ongeveer 90min bespreken we het eetdagboek en de anamnese.  We maken samen van de ‘foto’ van je huidige klachten, de film van de oorzaken en invloeden die geleid hebben tot dit punt.  Ik geef je achtergrond over hoe systemen horen samen te werken en waarom er disbalans is ontstaan.  Je krijgt ook concrete tips op maat over voeding, beweging, bioritme die je direct kan inzetten.  Er is voldoende ruimte voor al je vragen.  Indien nodig bespreken we verdere onderzoeken, vragenlijsten, ondersteuning.  Na het consult krijg je per mail een samenvatting van onze bespreking en de tips die je ziet zitten om aan te pakken.

Vervolgafspraken

Na een 3tal plannen we een nieuwe afspraak. We bekijken of je een evolutie merkt door de aangepaste leefwijze en of je nog vragen of bedenkingen hebt.  We bespreken ook wat volgende actiepunten zijn die je in de volgende periode wil aanpakken.

Twijfel je of deze werkvorm iets voor u is?  Stuur gerust een mail met je vraag of we plannen een telefonische kennismaking in.

Duur?
Eerste afspraak 90 min 
Vervolgafspraak 55 min 

Prijs?
eerste afspraak : €105
vervolgconsult €75

Meer info?
Liesbet Wouters
Liesbet@huiswelzijn.be
0490 62 84 76

× Hoe kan ik je helpen?