Tijdens de sessies worden er zachte en dynamische relaxatie-, ademhalings- en activeringstechnieken gebruikt. Maar ook positieve visualisatie oefeningen, rust en integratiemomenten. De oefeningen kunnen statisch, in beweging, zittend of staand uitgevoerd worden. Ze zijn dus vrij eenvoudig en aanpasbaar aan je fysieke capaciteiten. Het doel dat we nastreven is dat je je op aangename wijze bewuster wordt van je lichaam, je geest, je gedachten, je emoties, je grenzen & persoonlijkheid. Doordat je je meer bewust wordt, leer je ook sneller in te grijpen bij stresssituaties. Je bent in staat om spanning te verwijderen uit je lichaam en geest en om sneller terug in balans te komen.

We gebruiken ook oefeningen om je bewuster te maken van je persoonlijke capaciteiten, je waarden en doelen. Je leert ze te integreren in je dagelijks leven, waardoor je meer sereniteit & harmonie ervaart bij het nemen van lastige beslissingen, in je relaties, je werk en zo meer.

Prijs individueel: €65
Duur: 60min.

Meer info?
Isabelle Van de Vijver
isabelle@huiswelzijn.be
0474 474 718

NIEUW!   10-weken programma – Starten kan onmiddellijk

 

Welzijn & Sofrologie

 

Gedurende deze 10 sessies zal je stapsgewijs dichter bij jezelf komen en bewuster worden van de relatie tussen lichaam en geest.

Wanneer deze 2 belangrijke componenten uit balans geraken dan lijdt je algemene welzijn hieronder.

In dit individuele programma herstellen we die balans en leert je adhv eenvoudige oefeningen om uw rust te hervinden, negatieve emoties te reguleren en een positieve levenshouding te ontwikkelen.

Regelmatig oefenen is uiteraard een must om deze nieuwe leefgewoonte eigen te maken.

Sofrologie is een erkende & ervaringsgerichte/belevingsmethode die lichaam en geest terug in balans brengt d.m.v. dynamische relaxatie oefeningen. Het verhoogt je bewustzijn van lichaam, geest, belevingen, emoties en gedachtenpatronen. Hierdoor krijg je terug meer controle over je lichaam, je leven en welzijn. Deze methode werd al in 1960 ontwikkelt door Alfonso Caycedo, neuropsychiater, introduceerde deze methode in 1960.

Het is een samensmelting van Westerse psychologie en Oosterse filosofie (Boeddhisme, Japanse Zen, yoga).

× Hoe kan ik je helpen?