Wat is sofrologie?

Als we de etymologische afkomst bekijken betekent het letterlijk “de studie van het bewustzijn in harmonie”  [ (sos) = harmonie + (fren) bewustzijn + (logos) studie.]

Sofrologie is een erkende & ervaringsgerichte/belevingsmethode die lichaam en geest terug in balans brengt d.m.v. dynamische relaxatie oefeningen. Het verhoogt je bewustzijn van lichaam, geest, belevingen, emoties en gedachtenpatronen. Hierdoor krijg je terug meer controle over je lichaam, je leven en welzijn. Deze methode werd al in 1960 ontwikkelt door Alfonso Caycedo, neuropsychiater, introduceerde deze methode in 1960.

Het is een samensmelting van Westerse psychologie en Oosterse filosofie (Boeddhisme, Japanse Zen, yoga).

Hoe werkt sofrologie?

Tijdens de sessies worden er zachte en dynamische relaxatie-, ademhalings- en activeringstechnieken gebruikt. Maar ook positieve visualisatie oefeningen, rust en integratiemomenten. De oefeningen kunnen statisch, in beweging, zittend of staand uitgevoerd worden. Ze zijn dus vrij eenvoudig en aanpasbaar aan je fysieke capaciteiten.

Wat is het doel of effect van de training?

Het doel dat we nastreven is dat je je op aangename wijze bewuster wordt van je lichaam, je geest, je gedachten, je emoties, je grenzen & persoonlijkheid. Doordat je je meer bewust wordt, leer je ook sneller in te grijpen bij stresssituaties en dus verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gezondheid. Je bent in staat om zelfstandig spanning te verwijderen uit je lichaam en geest en om sneller terug in balans te komen.

We gebruiken ook oefeningen om je bewuster te maken van je persoonlijke capaciteiten, je waarden en doelen. Je leert ze te integreren in je dagelijks leven, waardoor je meer sereniteit & harmonie ervaart bij het nemen van lastige beslissingen, in je relaties, je werk en zo meer.

Prijs individueel: €65
Duur: 60min

Meer info?
Isabelle Van de Vijver
isabelle@huiswelzijn.be
0474 474 718

NIEUW!   8-weken programma – Starten kan onmiddellijk

 

Welzijn & Sofrologie

 

Gedurende dit individuele programma  zal je stapsgewijs dichter bij jezelf komen en bewuster worden van de relatie tussen lichaam en geest.  Want wanneer deze 2 belangrijke componenten uit balans geraken dan lijdt je algemene welzijn hieronder.

Tijdens de sessies herstellen we die balans en leer je adhv eenvoudige oefeningen en bijhorende psycho-educatie, om uw rust te hervinden, negatieve emoties te reguleren en een positieve levenshouding te ontwikkelen.

Regelmatig oefenen is uiteraard een must om deze nieuwe leefgewoonte eigen te maken.

Benieuwd hoe het werkt?  Aarzel dan niet voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek: Isabelle@huiswelzijn.be

× Hoe kan ik je helpen?