Ik ben Wendy Van Mellaert, integratieve psychotherapeute, sociaal werker, partner en moeder van 2 tienerdochters, yogi en geboeid door alles wat met welzijn te maken heeft.

In 2000 startte ik als sociaal werker in een universitair ziekenhuis. Om me verder te verdiepen in groeiprocessen en begeleiding van mensen volgde ik daarna de opleiding integratieve psychotherapie.

Mijn job als sociaal werker in een ziekenhuis enerzijds en als integratieve psychotherapeute in mijn privépraktijk anderzijds brachten mij het inzicht dat lichaam en geest niet los staan van elkaar. Ze zijn in voortdurende interactie en op zoek  naar de juiste balans (die balans die goed voelt voor de betrokken persoon). Mijn holistische visie weerspiegelt zich in mijn begeleiding.

Door die ervaring ben ik gaande weg me ook gaan bijscholen in mindfulness, focusing , ACT, transpersoonlijke psychotherapie, hypnotische communicatie. Dit is een leerproces dat nooit af is.

Door individuele gesprekken wil ik samen met jou op zoek gaan naar de obstakels (verlieservaringen, trauma, stress en energieverlies) waarmee je geconfronteerd wordt op je levensweg. Deze obstakels verstoren mogelijk jouw balans tussen lichaam en geest. Deze stoorzenders zorgen er voor dat je je onzeker, neerslachtig, angstig, gestresseerd, uitgeblust of depressief voelt. Ook wanneer je moeilijkheden ervaart met de verwerking van ziekte, handicap of een andere ingrijpende gebeurtenis (scheiding, overlijden, familiale problemen, ontslag op het werk,… ) van jezelf of je naasten ben ik er om met je op weg te gaan.

Door middel van gesprek, creatief denken, rituelen, observatie en integratie breng ik je weer in verbinding met je ware zijn om zo je levenspad weer helder te krijgen. Zo kan jij “jouw weg” weer verder wandelen.

 

Aanbod:

Gedeeltelijke terugbetaling mogelijk bij verschillende mutualiteiten.
× Hoe kan ik je helpen?