Van kindsbeen af bewoog ik graag. Eerst basketbal en later tennis beoefende ik heel intens. Daardoor kreeg ik blessures. Ik onderging vele behandelingen bij een kinesitherapeut. Het voordeel is dat ik interesse kreeg in het beroep. Ik volgde opleiding tot lic. kinesitherapie aan de KU Leuven (1989). Daarna rolde ik van de ene opleiding in de andere en kwam in contact met chi kung/tai chi. Terug een bewegingsvorm, deze keer vanuit een totaal andere invalshoek.

In 1990 stapte ik in het huwelijksbootje. Dit huwelijk werd gezegend met twee prachtige kinderen. In onderlinge overleg en met wederzijds respect hebben we er na 12 jaar een punt achter gezet. Er volgden een aantal jaren van zoeken, uitvoeren, opmerken en bijsturen. Na een tweede huwelijk was het tijd om het over een volledig andere boeg te gooien.

Als kind van 9 was ik met mijn ouders op vakantie geweest naar Canada. De natuur, de ruimte, de openheid spraken me toen al aan. Ik ben terug geweest na mijn tweede jaar aan de universiteit. Het bleef me raken. De uren die ik aan de oceaan doorbracht, de wandelingen, de open sfeer en de gastvrijheid van de mensen: het boeide me allemaal. Toch kwam ik terug om mijn studies af te maken. En ik bleef.

Een rode draad door heel mijn leven is de motivatie en bereidheid te blijven oefenen en doorzetten. Dat samen met alle hobbeltje en bobbeltjes heeft zo een (r)evolutie in mezelf gegeven dat ik steeds duidelijker begon te zien hoe je op de meest optimale manier beweegt en dus leeft. Dat is volgens totaal andere wetmatigheden dan we gewoon geworden zijn en ontspanning speelt daar een centrale rol in.

Op 15 december 2021 was ik alleen bij mijn vader als hij stervende was. Op een bepaald moment was er een zeer diepgaande gewaarwording voorbij mijn zintuigen en het verstandelijk begrip. We beseften alle twee dat de energetische deur helemaal openging. Dat was bijzonder mooi en krachtig. Onmiddellijk daarna ademde hij nog een paar keer uiterst rustig.

Ik kon vanuit een totaal ander standpunt kijken en begreep waarom ik altijd al graag sportte,  kinesitherapeut werd, chi kung/tai chi ontdekte, meer dan 30 jaar oefende met richtlijnen van meesters van wereldniveau, alles wat ik meegemaakt had inclusief de omzwervingen.

Ik bundelde alles samen in één heel toegankelijk oefensysteem: Het Nieuwe Bewegen.

Mijn intentie en doel is te leven volgens de natuurlijke principes en te blijven oefenen om deze meer en meer te ontdekken. Het is helemaal anders dan ik gewend was. Het lijkt dan ook nieuw te zijn. Het is echter al eeuwen gekend.

Mijn curriculum

 • Lic. Kinesitherapie (K.U.L. 1989), met specialisatie in respiratoire revalidatie
 • Master in relaxatietherapie en stressbegeleiding, 1992 (IRSK)
 • Oosterse manuele therapie (tuina), 1994 (OTCG)
 • Golden Flower tai chi instructeur, 1995 (GFTCS)
 • Regeneratie therapie, 1997 (IRS)
 • Talloze workshops in binnen- en buitenland en vele uren privé training
 • Letterlijk duizenden uren persoonlijke training
 • 30 jaar werkzaam in eigen praktijk/centrum als Energetisch Bewegingscoach
 • 27 jaar tai chi ervaring, 22 jaar ervaring in lesgeven
 • Leerling van Meester M. Martello, 2009
 • Auteur van het boek ‘Kracht in ontspanning, de weg van tai chi’ (uitgegeven bij Yin Books 2010)
 • Auteur van het boek ‘Insights of a gentle warrior’, M. Martello Laoshi (eigen beheer, 2011)
 • Auteur van het boek ‘Leef Ontspannen Vol Energie’ (eigen beheer, 2013)
 • Auteur van het boek ‘Tune in en stroom’ (uitgegeven bij Paris Books, 2019)

Aanbod:

× Hoe kan ik je helpen?